MÄÄRÄ
6
Annosta
VALMISTUSAIKA
10
Minuuttia
PAISTOAIKA
12
Minuuttia
AINEKSET
- 270 g jauhoja
- 50 g sokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 1/8 tl suolaa
- 6 rkl voita, kylmänä, viipaloitu
- 100 g tuoreita mustikoita
- 1,2 dl kuohukermaa
- 2 isoa kananmunaa
- 2 ts vaniljauutetta
- 1 tl vettä
- 2 tl tuoretta inkivääriä, raastettuna
OHJE
1. SIIVILÖI jauhot, sokeri, leivinjauhe ja suola suuressa kulhossa.
2. PILKO voi jauhoihin taikinasekoittimella tai käsin, kunnes seos muistuttaa karkeita muruja.
3. SEKOITA mustikat ja inkivääri jauhoihin. Laita syrjään.
4. VATKAA kuohukerma, 1 kananmuna ja vaniljauute erillisessä kulhossa.
5. KÄÄNNÄ kermaseos jauhoihin, kunnes se on sekoittunut.
6. MUODOSTA taikinasta noin 38 mm:n paksuinen ympyrä ja leikkaa kahdeksaan osaan.
7. SIVELE skonssit kananmunasta ja vedestä valmistetulla seoksella. Laita syrjään.
8. VALITSE Esilämmitä Cosori-kiertoilmakypsentimessä, säädä 175 °C:seen ja paina Aloita/Keskeytä.
9. VUORAA esilämmitetyn kiertoilmakypsentimen korit leivinpaperilla ja aseta skonssit päälle.
10. PAISTA 12 minuuttia 175 °C:ssa, kunnes ne ovat kullanruskeita.