Pihvi parsakaalin ja tomaattigratiinin kera

Rating
Yields2 Servings
Pihvi
 2 g entrecote-pihviä* (tai sisäfileetä), huoneenlämpöisiä.
 Suolaa ja pippuria
 Ghee, sulatettu voi
Gratiini
 1 parsakaalin pää (noin 200 g)
 80 g cocktailtomaatteja
 1 kananmuna
 2 dl creme fraichea
 1 valkosipulinkynsi, puristettu
 1 tsp l timjamia
 100 g juustoraastetta
 0,25 tsp suolaa
 0,50 tsp mustapippuria
1

Aseta liha huoneenlämpöön.

2

Leikkaa parsakaali pieniksi paloiksi, puolita tomaatit.

3

Vatkaa munat, creme fraîche, kerma, valkosipuli ja mausteet. Sekoita joukkoon juusto ja vihannekset.

4

Kaada seos pieneen vuokaan ja painele kasvikset kiinni.

5

Aseta vuoka vyöhykkeelle 1 ja kypsennä 150 °C:ssa 20 minuuttia tai kunnes parsakaali on pehmeää.

6

Pyyhi paisti talouspaperilla. Sivele sulatetulla voilla ja mausta molemmin puolin. Käytä lihalämpömittaria parhaiden tulosten saamiseksi*.

7

Aseta paisti vyöhykkeelle 2 ja kypsennä 200 °C:ssa 6 minuuttia tai kunnes paisti saavuttaa halutun sisälämpötilan. Poista paistit korista ja anna niiden levätä vähintään 5 minuuttia ennen tarjoilua.

8

Puolikypsä: 60-65 °C
Keskikokoinen: 65-70 °C
Keskikypsennetty: 70 °C
Hyvin kypsä: 75 °C

** Parhaan lihatuloksen saavuttamiseksi suositellaan hieman paksumpaa lihapalaa, jotta liha ehtii saada kauniin pinnan kypsymättä liikaa.

Ingredients

Pihvi
 2 g entrecote-pihviä* (tai sisäfileetä), huoneenlämpöisiä.
 Suolaa ja pippuria
 Ghee, sulatettu voi
Gratiini
 1 parsakaalin pää (noin 200 g)
 80 g cocktailtomaatteja
 1 kananmuna
 2 dl creme fraichea
 1 valkosipulinkynsi, puristettu
 1 tsp l timjamia
 100 g juustoraastetta
 0,25 tsp suolaa
 0,50 tsp mustapippuria

Directions

1

Aseta liha huoneenlämpöön.

2

Leikkaa parsakaali pieniksi paloiksi, puolita tomaatit.

3

Vatkaa munat, creme fraîche, kerma, valkosipuli ja mausteet. Sekoita joukkoon juusto ja vihannekset.

4

Kaada seos pieneen vuokaan ja painele kasvikset kiinni.

5

Aseta vuoka vyöhykkeelle 1 ja kypsennä 150 °C:ssa 20 minuuttia tai kunnes parsakaali on pehmeää.

6

Pyyhi paisti talouspaperilla. Sivele sulatetulla voilla ja mausta molemmin puolin. Käytä lihalämpömittaria parhaiden tulosten saamiseksi*.

7

Aseta paisti vyöhykkeelle 2 ja kypsennä 200 °C:ssa 6 minuuttia tai kunnes paisti saavuttaa halutun sisälämpötilan. Poista paistit korista ja anna niiden levätä vähintään 5 minuuttia ennen tarjoilua.

8

Puolikypsä: 60-65 °C
Keskikokoinen: 65-70 °C
Keskikypsennetty: 70 °C
Hyvin kypsä: 75 °C

** Parhaan lihatuloksen saavuttamiseksi suositellaan hieman paksumpaa lihapalaa, jotta liha ehtii saada kauniin pinnan kypsymättä liikaa.

Notes

Pihvi parsakaalin ja tomaattigratiinin kera
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *