MÄÄRÄ
1
Kakku
VALMISTUSAIKA
10
Minuuttia
PAISTOAIKA
30
Minuuttia
AINEKSET
- 130 g jauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1/8 tl suolaa
- 6 rkl voita, suolaamatonta, huoneenlämpöistä
- 130 g sokeria
- 1 iso kananmuna
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 sitruunan kuori
- 60 ml piimää
OHJE
1. SEKOITA jauhot, leivinjauhe ja suola kulhossa. Laita syrjään.
2. LISÄÄ pehmentynyt voi sähkövatkaimeen ja sekoita, kunnes seos on kevyt ja pöyheä, noin 3 minuuttia.
3. VATKAA sokeria voihin 1 minuutin ajan.
4. VATKAA jauhoseos voihin, kunnes se on sekoittunut hyvin, noin 1 minuutti.
5. LISÄÄ kananmuna, sitruunamehu ja sitruunankuori. Sekoita alhaisella tasolla, kunnes se on sekoittunut hyvin.
6. KAADA piimä hitaasti sekoittaessasi keskisuurella nopeudella.
7. LISÄÄ taikina voideltuun pienikokoiseen leipävuokaan aina yläreunaan asti. Taikinaa voi jäädä jäljelle.
8. VALITSE Esilämmitä Cosori-kiertoilmakypsentimessä, säädä 160 °C:seen ja paina Aloita/Keskeytä.
9. ASETA sokerikakku esilämmitettyyn kiertoilmakypsentimeen.
10. VALITSE Leipä, säädä aika 30 minuuttiin ja paina Aloita/Keskeytä