Päivällinen

Kalkkunafile ja ruusukaalit

Kalkkunafile ja ruusukaalit

4 annosta / 90 minuuttia

 

800 g kalkkunafileetä

2 rkl oliiviöljyä

Suolaa ja pippuria

 

600 g ruusukaalia

200 g pakasteherneitä

2 rkl oliiviöljyä

Suolaa ja pippuria

 

1,5 rkl voita

1,5 rkl vehnäjauhoja

4 dl kanaliemi

Suolaa ja pippuria

 

  • Sivele kalkkunafileet oliiviöljyllä ja mausta suolalla sekä pippurilla.
  • Puolita ruusukaalit ja sekoita herneiden, oliiviöljyn, suolan ja pippurin kanssa.
  • Laita seos airfryeriin ja paista 200 asteessa 8 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.
  • Laske lämpötila 180 asteeseen ja jatka paistamista noin 40 minuuttia, kunnes sisälämpötila on 68 °C.
  • Kun paistoaikaa on jäljellä 15 minuuttia, lisää vihannekset kalkkunan kanssa airfryeriin.
  • Sulata voi kattilassa ja lisää vehnäjauhot. Sekoita hyvin ja ruskista kevyesti.
  • Lisää kanaliemi vähitellen, kiehauta ja anna hautua pari minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tarjoile esimerkiksi airfryerissa paistettujen perunoiden kanssa.