4 annosta / 120 minuuttia
800 g lampaanpaistia, luuton
1 tl suolaa
0,5 tl pippuria
2 valkosipulinkynttä
1 oksa rosmariinia
3 rkl oliiviöljyä
400 g porkkanoita
500 g lanttua
4 rkl voita
0,5 dl kermaa
suolaa ja pippuria
1,5 rkl voita
1,5 rkl vehnäjauhoja
4 dl riistanliemi
suolaa ja pippuria
- Hienonna valkosipuli ja rosmariini, ja sekoita ne oliiviöljyn, suolan ja pippurin kanssa marinadiksi.
- Solmi lampaanpaisti narulla ja voitele marinadilla.
- Aseta liha airfryeriin ja paista 200 asteessa 8 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin kullanruskean värin.
- Laske lämpötila 150 asteeseen ja jatka paistamista noin tunnin ajan, kunnes sisälämpötila on 65 astetta.
- Kuori ja pilko vihannekset pieniksi paloiksi, kääri ne tiiviisti folioon voin ja muutaman ruokalusikallisen veden kanssa, ja anna niiden paistua airfryerin kanssa samalla kun liha kypsyy.
- Kun vihannekset ovat pehmeitä, siirrä ne kulhoon, lisää kerma ja muusaa tasaiseksi.
- Sulata voi kattilassa, lisää vehnäjauhot ja sekoita hyvin. Ruskista kevyesti.
- Lisää liemi, kiehauta ja anna porista muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla.
Tarjoa lampaanpaisti juuresmuusin ja kastikkeen kanssa, halutessasi paistettujen perunoiden ja puolukkahillon kera.