Päivällinen

Lampaanpaisti ja juuresmuusi

Lampaanpaisti ja juuresmuusi

4 annosta / 120 minuuttia

 

800 g lampaanpaistia, luuton

1 tl suolaa

0,5 tl pippuria

2 valkosipulinkynttä

1 oksa rosmariinia

3 rkl oliiviöljyä

 

400 g porkkanoita

500 g lanttua

4 rkl voita

0,5 dl kermaa

suolaa ja pippuria

 

1,5 rkl voita

1,5 rkl vehnäjauhoja

4 dl riistanliemi

suolaa ja pippuria

 

  • Hienonna valkosipuli ja rosmariini, ja sekoita ne oliiviöljyn, suolan ja pippurin kanssa marinadiksi.
  • Solmi lampaanpaisti narulla ja voitele marinadilla.
  • Aseta liha airfryeriin ja paista 200 asteessa 8 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin kullanruskean värin.
  • Laske lämpötila 150 asteeseen ja jatka paistamista noin tunnin ajan, kunnes sisälämpötila on 65 astetta.
  • Kuori ja pilko vihannekset pieniksi paloiksi, kääri ne tiiviisti folioon voin ja muutaman ruokalusikallisen veden kanssa, ja anna niiden paistua airfryerin kanssa samalla kun liha kypsyy.
  • Kun vihannekset ovat pehmeitä, siirrä ne kulhoon, lisää kerma ja muusaa tasaiseksi.
  • Sulata voi kattilassa, lisää vehnäjauhot ja sekoita hyvin. Ruskista kevyesti.
  • Lisää liemi, kiehauta ja anna porista muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tarjoa lampaanpaisti juuresmuusin ja kastikkeen kanssa, halutessasi paistettujen perunoiden ja puolukkahillon kera.