Päivällinen

Nopea kylkipaisti

Nopea kylkipaisti
4 annosta / 1 tunti


2 kg ohutta kylkipaistia

2 rkl karkeaa suolaa

1 rkl hienoa suolaa

2 tl mustapippuria

  • Poista kylkipaistista luut ja viillä pintaan ristikkokuvio, ulottuen rasvakerrokseen mutta ei lihaan asti. Ripottele pinnalle hienoa suolaa ja hiero se hyvin kylkipaistiin. Mausta lihan puoli suolalla ja pippurilla.
  • Muotoile airfryerin keskelle koroke esimerkiksi foliosta ja aseta kylkipaisti sen päälle niin, että keskikohta on hieman koholla. Tämä auttaa nesteitä valumaan pois, jotta pinta paahtuu rapeaksi. Kaada airfryerin pohjalle 2 dl vettä. Paista kylkipaistia 180 asteessa 45 minuuttia.
  • Nosta lämpötila 230 asteeseen ja jatka paistamista noin 15 minuuttia, kunnes pinta "poksahtaa" ja muuttuu rapeaksi. Tarkkaile loppuvaiheessa, ettei pinta pala.
  • Anna kylkipaistin levätä vähintään 15 minuuttia ennen leikkaamista. Peitä se foliolla ja pyyhkeellä lämmön säilyttämiseksi.
Hyödynnä paistolientä maukkaan kastikkeen, kuten paistoliemikastikkeen tai kermakastikkeen, valmistamiseen.