4 annosta / 1 tunti
2 kg ohutta kylkipaistia
2 rkl karkeaa suolaa
1 rkl hienoa suolaa
2 tl mustapippuria
2 kg ohutta kylkipaistia
2 rkl karkeaa suolaa
1 rkl hienoa suolaa
2 tl mustapippuria
- Poista kylkipaistista luut ja viillä pintaan ristikkokuvio, ulottuen rasvakerrokseen mutta ei lihaan asti. Ripottele pinnalle hienoa suolaa ja hiero se hyvin kylkipaistiin. Mausta lihan puoli suolalla ja pippurilla.
- Muotoile airfryerin keskelle koroke esimerkiksi foliosta ja aseta kylkipaisti sen päälle niin, että keskikohta on hieman koholla. Tämä auttaa nesteitä valumaan pois, jotta pinta paahtuu rapeaksi. Kaada airfryerin pohjalle 2 dl vettä. Paista kylkipaistia 180 asteessa 45 minuuttia.
- Nosta lämpötila 230 asteeseen ja jatka paistamista noin 15 minuuttia, kunnes pinta "poksahtaa" ja muuttuu rapeaksi. Tarkkaile loppuvaiheessa, ettei pinta pala.
- Anna kylkipaistin levätä vähintään 15 minuuttia ennen leikkaamista. Peitä se foliolla ja pyyhkeellä lämmön säilyttämiseksi.