Leivonnaiset

Pizzarullat

Pizzarullat

9 kpl / 90 minuuttia

 

25 g tuorehiivaa

3 dl vettä

3 rkl oliiviöljyä

1 rkl sokeria

1 tl suolaa

400 g vehnäjauhoja

 

300 g jauhelihaa

1 sipuli

2 rkl oliiviöljyä

1 valkosipulinkynsi

300 g säilyketomaatteja

1 rkl tomaattipyreetä

suolaa ja pippuria

 

300 g raastettua juustoa

 

  • Sekoita hiiva haaleaan veteen. Lisää oliiviöljy ja sokeri, ja anna seistä 10 minuuttia. Lisää loput aineet ja vaivaa taikina 5-10 minuuttia käsin tai koneella. Peitä taikina ja anna kohota 1 tunti.
  • Hienonna sipuli ja kuullota se yhdessä jauhelihan kanssa pannulla oliiviöljyssä. Lisää hienonnettu valkosipuli, säilyketomaatit ja tomaattipyree, kuumenna kiehuvaksi ja mausta suolalla ja pippurilla.
  • Kauli taikina ja levitä tomaattikastike sen päälle, ripottele puolet juustosta ja kääri taikina rullaksi. Leikkaa rullasta 9 yhtä suurta osaa ja laita ne airfryeriin leivinpaperille.
  • Jos airfryerissa on kohotustoiminto, käytä sitä nyt. Anna pizzarullien kohota vielä 30 minuuttia. Ripottele loput juustot päälle ja paista 190 asteessa noin 15 minuuttia.