4 annosta / 45 minuuttia
500 g naudanjauhelihaa
2 kpl salottisipulia
1 dl kermaa
2 rkl perunajauhoa
1 kpl kananmuna
1 tl jauhettua muskottipähkinää
1,5 tl suolaa
0,5 tl pippuria
600 g jauhoisia perunoita
200 g voita
2 rkl kermaa
suolaa ja pippuria
1,5 rkl voita
1,5 rkl vehnäjauhoja
3 dl lihalientä
1 dl kermaa
suolaa ja pippuria
- Hienonna salottisipuli ja sekoita kaikki lihapullien ainekset yhteen.
- Muotoile seoksesta keskikokoisia lihapullia. Voit käyttää käsiäsi, lusikkaa ja kylmää vettä muotoilussa.
- Paista lihapullia airfryerissa 200 asteessa 12 minuutin ajan.
- Kuori ja keitä perunat pehmeiksi. Valuta vesi pois ja lisää voi ja kerma. Sekoita hyvin pallovispilällä tai lastalla. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Sulata voi kattilassa, lisää vehnäjauhot ja sekoita hyvin, paista kevyesti. Lisää lihaliemi ja kerma, kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla.
Tarjoile mielellään tuoreiden puolukkahillojen kera.