Päivällinen

Ruotsalaiset lihapullat kermakastikkeessa

Ruotsalaiset lihapullat kermakastikkeessa

4 annosta / 45 minuuttia

 

500 g naudanjauhelihaa

2 kpl salottisipulia

1 dl kermaa

2 rkl perunajauhoa

1 kpl kananmuna

1 tl jauhettua muskottipähkinää

1,5 tl suolaa

0,5 tl pippuria

 

600 g jauhoisia perunoita

200 g voita

2 rkl kermaa

suolaa ja pippuria

 

1,5 rkl voita

1,5 rkl vehnäjauhoja

3 dl lihalientä

1 dl kermaa

suolaa ja pippuria

 

  • Hienonna salottisipuli ja sekoita kaikki lihapullien ainekset yhteen.
  • Muotoile seoksesta keskikokoisia lihapullia. Voit käyttää käsiäsi, lusikkaa ja kylmää vettä muotoilussa.
  • Paista lihapullia airfryerissa 200 asteessa 12 minuutin ajan.
  • Kuori ja keitä perunat pehmeiksi. Valuta vesi pois ja lisää voi ja kerma. Sekoita hyvin pallovispilällä tai lastalla. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Sulata voi kattilassa, lisää vehnäjauhot ja sekoita hyvin, paista kevyesti. Lisää lihaliemi ja kerma, kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tarjoile mielellään tuoreiden puolukkahillojen kera.