4 annosta / 3 tuntia
1,4 kg sianpaisti, nahkalla
3 kpl sipulia
3 kpl porkkanoita
2 dl vettä
suolaa ja pippuria
4 kpl omenoita
200 g luumuja
1,5 rkl voita
1,5 rkl vehnäjauhoja
3 dl lihaliemi
1 dl kermaa
suolaa ja pippuria
- Poista mahdollinen naru sianpaistista, jos se on sidottu. Leikkaa nahka ohuiksi suikaleiksi ja leikkaa hyvin rasvakerrokseen asti ilman, että menee lihaan asti. Mausta paisti runsaasti suolalla ja pippurilla ja hiero mausteet hyvin paistiin.
- Laita hieman vettä airfryerin pohjalle, jotta paisti pysyy mehukkaana kypsennyksen aikana. Aseta paisti airfryeriin ja kypsennä 150 asteessa noin 2 tuntia, kunnes sisälämpötila on 68 astetta.
- Nosta lämpötila sitten 200 asteeseen ja paista vielä 10 minuuttia, kunnes nahka on rapea ja kullanruskea.
- Anna paistin levätä 15 minuuttia ennen leikkaamista, jotta mehut säilyvät.
- Kaada paistin liemi airfryerin korista astiaan. Sulata voi kattilassa ja lisää vehnäjauhot, sekoita hyvin ja ruskista kevyesti. Lisää liemi ja kerma, kiehauta ja anna kiehua miedolla lämmöllä pari minuuttia.
- Laita omenat ja luumut airfryeriin ja paista 170 asteessa 10 minuuttia.
- Tarjoa esimerkiksi perunoiden kanssa.