Päivällinen

Turskaa ja syksyn vihanneksia

Turskaa ja syksyn vihanneksia

4 annosta / 45 minuuttia

 

600 g turskaa (loin-paloja)

2 rkl oliiviöljyä

Suolaa ja pippuria

4 kpl keltaisia punajuuria

400 g perunoita

4 kpl salottisipulia

2 rkl oliiviöljyä

Suolaa ja pippuria

 

2 kpl salottisipulia

1 dl valkoviiniä

1 dl kermaa

150 g voita

 

  • Kuori ja lohko punajuuret, perunat ja salottisipulit. Sekoita kasvikset oliiviöljyn, suolan ja pippurin kanssa.
  • Laita kasvikset airfryeriin ja paista 180 asteessa 8 minuuttia.
  • Leikkaa turska tasakokoisiksi paloiksi, voitele oliiviöljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla.
  • Lisää turskapalat airfryeriin kasvisten päälle ja jatka paistamista 10 minuuttia.
  • Silppua salottisipulit ja kuullota ne kattilassa valkoviinin kanssa. Keitä kunnes neste on vähentynyt puoleen.
  • Lisää kerma ja keitä uudelleen, kunnes seos on jälleen puolittunut. Alenna lämpöä ja vatkaa kylmä voi kuutioina joukkoon, kunnes kastike on paksua ja samettista.

Tarjoile turska paahdettujen kasvisten ja voikastikkeen kanssa.